Hackare har lyckats bryta sig in på Call of Duty: Warzone-spelare och låsa dem från att komma åt det populära onlinespelet. För att släppa kontot kräver hackarna offren Bitcoin lösen. Användarnas klagomål till teamet bakom spelet fick långsam eller ingen uppmärksamhet enligt rapporter.

COD-spelare tvingades betala en Bitcoin-lösen

Efter en nyligen gjord rapport från moderkortet var flera COD-spelare utestängda från att spela spelet, eftersom de inte längre hade tillgång till sitt spelkonto på grund av hacket. Offren misslyckades inte med att klaga på saken till Activision, teamet av utvecklare bakom det populära onlinespelet.

Emellertid har ingen solid ansträngning gjorts av devs för att lösa problemet eller för att hjälpa spelare att undvika behovet av att betala Bitcoin Future lösen till hackarna. Enligt rapporten får klagomål som skickas till teamet långsam uppmärksamhet. Ibland svarar Activision inte på deras önskemål.

Ett av offren som delade sin erfarenhet sa:

“Jag slog [Warzone] på en dag och mitt konto loggades ut och jag kunde inte logga in med mina uppgifter, så jag skapade ett nytt konto eftersom jag inte kunde komma i kontakt med Activision-support, som jag så arg på. ”

Offer öppnar nya konton för att undvika att betala Bitcoin-lösen

Som offren berättade i rapporten ändrade hackarna sin ursprungliga e-postadress som användes i kontona omedelbart för att få tillgång till den. Därefter nådde angriparna dem antingen via Twitter eller den ändrade e-postadressen och bad dem betala en Bitcoin-lösen för att återfå sitt konto annars förlorar de det för alltid.

När det gäller en Twitter-användare, GOHGAMER, sa hackarna:

„Om du vill ha vår hjälp för att förhindra läckage av dina data [sic] och information och bankkonto, etc., och hjälp för att få ditt konto tillbaka tydlighet måste du betala 400 $ i nedanstående adress.“

Vid tidpunkten för rapporten noterades att den adresserade BTC har samlat cirka 12 000 dollar i Bitcoin-lösen.