Bitcoin heeft deze week een grote prijssprong gemaakt met een prijsstijging naar meer dan $11.000 van iets meer dan $9.000. Ondanks deze opmerkelijke stijging is de Bitcoin-balans op de beurzen niet veranderd. De balans blijft op 14,5% van het circulerende aanbod volgens het on-chain data analytics platform Glassnode. Dit suggereert dat er geen stortingen worden gedaan op wisselrekeningen.

Er zijn enorme opnames van Bitcoin op beurzen geweest in 2020 voor en zelfs na de halvering in mei. De laatste grote opname was bijna $220 miljoen aan Bitcoin die alleen al in één dag van de Coinbase werd gehaald. Dit heeft het aantal Bitcoins op beurzen aanzienlijk verminderd en de trend lijkt nog niet te veranderen.

Bitcoin-walvissen verwachten een verdere stijging

De rally van de laatste dagen is de grootste van het jaar 2020, maar de Bitcoin-walvissen verwachten een hogere stijging. Dit is de meest populaire verklaring voor de uitstroom van de uitwisselingen en het feit dat de balans sindsdien niet meer is gestegen.

Als dit gedrag optimistisch is onder beleggers en Bitcoin-houders dat er een hogere prijs op komst is, dan is er geen betere tijd om dergelijk gedrag te verwachten dan nu. Bitcoin heeft slechts eenmaal in het jaar 2020 $10.000 bereikt en was niet in staat om de prijs te handhaven. Na twee maanden boven de $9.000 te zijn gebleven, brak het plotseling door het kritieke prijsniveau en hangt het nu rond de $11.000.

Een crypto handelaar zegt met het huidige patroon, een nieuwe all-time high in 2020 is niet ver gezocht. Dit betekent dat het een tijdje kan duren voordat de beurzen zich beginnen te herstellen van de uitstromen die hen treffen, aangezien het bullish sentiment in de ruimte momenteel te hoog is voor de meeste mensen om hun Bitcoins te sturen om hun portemonnee te ruilen.

Ondertussen is de markt zelfs voor altcoins groen geworden. Analisten zeggen dat Bitcoin zal moeten vertragen voor de altcoins om belangrijke stappen te zetten, dus als de markt hen blijft bevoordelen, dan kan het zijn dat Bitcoin binnenkort niet veel meer dan $11.000 waard is. Het goede nieuws is dat op de korte termijn ook niet verwacht wordt dat het weer teruggaat naar een 4-cijferige prijs.